C3 aircross problem

Da li neko ima već ovakvo iskustvo, u čemu je bio problem ?

• Elektronika

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    1
  • This poll will close: .

Cos

New member
Pozdrav, možda neko ima slična iskustva...C3 aircros 2023 1.2 benzinac, 19000 km, prije nekoliko dana motor je počeo trokirati, prvo se kao guši i nakon toga digne si okretaje na oko 1200 okretaja, i tako u valovima, to se dešava kaotično, i kad je hladan i kad je vruć, klima nije upaljena. Otiđem na servis u Kovinsku, oni ne očitaju nikakvu grešku, a kažu da se trokiranje nije pojavilo dok je auto bio u servisu, Ali to trokiranje se nastavilo, otiđem u sevis Vidic u Novom Mestu, dam im da naprave mali servis, i opišem problem, oni pored servisa zamijene i svječice..kao najmanji trošak pa ako se posreći, drugi dan dođemo po auto, oni nisu naišli da auto trokira...dan poslje, autu se popale lampice greška motora, poruka na ekranu motor u kvaru, popravite auto, i simbol ključa, upalio se ventilator makar je motor hladan i ne gasi se, niti kad se auto zgasi. Tada ponovo upalim auto, ventilator se zgasi, ponovo se popale lampice kvara, i ventilator. E sad, jel ima ko neku ideju...jer servisi očito nemaju. Lp

Ruske

Well-known member
s obzirom da si napisao da je radio ventilator, a motor hladan, jedino me asocira na neuspjelu regeneraciju...
a drugo...ne znam sta rec...
svjecice budu problem, ali tek je 19tkm, one idu na 30tkm, ali desi se nekad da komadic elektrode se otkaci i padne u cilindar i napravi dar mar...al valjda bi ti to rekli nakon sta su ih izvadili...ili mozda ove nove koje su stavili im se to desilo...simptomi (osim ventilatora) jesu ti koji jesu...skini svjecice i provjeri elektrode
nek ti pregledaju bobine, probaju eventualno njih zamjenit...
ne znam sta ti preporuciti, osim da si se malo zeznuo s tim motorom...

Cutac

Prèkaroš
Uvjetno rečeno jer je neusporedivo lakša za postići.
GPF se jako lako zagrije jer benzinci puno energije puštaju na auspuh, plus, na takav vruć GPF krene šibati kisik kad se pusti gas i sagori što ima.

Za originalno pitanje...
Kolega ima Opela sa tim motorom i imao je slične simptome, ak se dobro sjećam. Navodno je bila bobina u pitanju.

Na vrh