AI aplikacije

nero81

Well-known member
Donator foruma
Instalirao sam gemini, AI od googla. Nesto kao chatgpt i bixby na samsungu. I ne mogu rec da sam odusevljen. Mozda ga i ne znam koristit. Evo npr kazem mu otvori youtube i sviraj mi tu i tu pjesmu od nekog banda. On mi izlista linkove... da ne kazem da je hrvataki jezik los. Nazovi mi ovog i onog i bas je tesko pogodit izgovor a da ga on razumije

nero81

Well-known member
Donator foruma
Navodno ne. Da je puno vise. Nisam jos otkrio sta bi me moglo natjerat da ga ne izbrisem uskoro.

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Nažalost, dosta je loša podrška za "male" jezike. Uvijek i bila u takvim tehnologijama. Npr. prediktivni tekst, pa tko se još sjeća T9, itd.
Par puta sam koristio Chat GPT i prije bilo ok, a u zadnje vrijeme se pretvorio u jugoslavena. :ROFLMAO:
Rezultati su više na hrvatsko-srpskom.

Jesi probao sa engleskim?

nero81

Well-known member
Donator foruma
Jesam. Ali sta kad mi se netko u imeniku zove, karikiram, djordje balasevic. Kako cu ja to izgovorit na engleskom? Ili mu kazem na eng play random song from nirvana. On meni daje linkove sa youtuba. ...

Cutac

Prèkaroš
Ja kad god sam bilo šta takvo probao je bilo za ****c. Nikad nije u potpunosti točno i automatizirano, ima traljav način aktivacije i na krajusamo ratujem sa time svime.

Ko u autu, jbt vozim, stisnem glasovne komande i sad onaj očajni mikrofon u autu mora prepoznati moj balkanski engleski kako govori "call đosipa" jer naravno ne razumije "josipa", onda nazove faking đuru limara koji mi je radio ogradu, a da prekinem to sve šta radi moram ili drkariti po mobitelu ili gađati ekran u autu u nadi da se neće dodatno sjebati.

Čitanje poruka?
"You have a new message."
"Read."
"I didn't catch that, sorry."
"READ"
*tišina jer se ugasio*
"**** TE JA DA TE **** JA U ****U"
"Sorry, didn't catch that, can you repeat?"
"Read the message"
"YOU HAVE SIX MESSAGES FROM FOUR CHATS ON WHATSAPP
BOU BOU (to bi bilo bobo) GDŽE SEE BIO ES-EJ-DI SEM TAE VIDEOU"
"STOP"
*ništa, nastavi čitati nešto na kineskom*
i onda ga ubiješ ručno i skoro sletiš s ceste...

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
E, ali kad ga budeš prodavao u opisu ćeš imati i "Glasovne komande"!!
PS: možda do tad Citroen poboljša razumijevanje balkansko-engleskog...
:ROFLMAO:

djuan

Active member
Moram vas razočarati. Umjetna inteligencija ne postoji. Postoji strojno učenje.
Oko kaj se naziva umjetnom inteligencijom je niz predefiniranih koraka koje softver slijedi i koristi prikupljeno znanje prilikom “treniranja”.
Definicija inteligencije je sposobnost snalaženja u nepoznatoj situaciji.
Kad god vam netko pokuša prodati nešto “AI powered”, budite sigurni da ste ovca koju šišaju.

Na vrh