Širina felge i širina gume

Scorpyo

Active member
Molim savjet...

Kako novo prijevozno sredstvo stiže nakon što prođe ovaj rusvaj vani počeo sam tražiti zimske gume i alu felge na koje ću ih namontitrati. U toj potrazi sam našao felgu sa Golfa GTI koja po tvrdnjama trgovca odgovara na moj auto. Navodno su sve dimenzije iste jedino je širina felge J7.5 a originalna felga ima J6.5.

Auto originalno ima gume 205/55/17 i kada sam guglao da li guma te širine može ići na felgu J7.5 kaže internet da može ali da bi mogla biti "deformirana" jer je ovo rubna dimenzija koja se može montirati na felgu te širine. Ima li itko iskustva sa ovom situacijom ili savjet, da li riskirati ili odustati.

Felga o kojoj se radi je ova:

felga.jpg

diegos

Well-known member
Mislim da ce 205 na 7.5 biti dosta nategnuto. Gornja tablica je dobra, najbolje se držati ovih "idealnih širina". Kod mene su 205 na 6.5, to je neka uobičajena kombinacija

Scorpyo

Active member
Tako sam i ja mislio. Pogotovo nakon što sam našao slike ove kombinacije na internetima. Ne izgleda lijepo...

Krivo mi je ko cucku jer je felga prelijepa ali kaj ne ide, ne ide.

szahtila

Well-known member
Za zimske je dobro imati felgu na donjoj mjeri (ili gumu na gornjoj) kako bi bila što više kao balon da se bolje prilagodi snijegu.
Ako voziš po cesti na kojoj ima utabanog snijega, možeš i malo manji tlak napumpati od preporučenog

Scorpyo

Active member
za koji auto? te od Gti su brutalne ali tek na 19 cola
T-Cross

BTW: Uspio sam naći felgu u istom stilu koja ima sve dimenzije iste kao i originalne felge...

rc34-sgvp-2-1.png

Sad još samo da pronađem gdje da kupim tu istu felgu na kojoj su ovi srebrni dijelovi u boji bakra jer imam feeling da će ta još bolje izgledati na crvenom autu.

Na vrh