Čudan zvuk koji javlja kad je auto hladan

Franzg

New member
Dakle već tjednima imam čudan problem, dok mi je auto hladan (prvih 20-ak min vožnje) javlja mi se ponekad čudan zvuk, ko da neki remen cvili ili nešto, javlja se tipa dok vozim, kad pustim gas nastavlja se dok ne stanem (a ako stavim u ler i nastavim drzat gas i dalje se cuje dok ne pustim gas i okretaji padnu)
Snimio sam kako zvuči, pa evo video (ovaj visoki ton):
Ima ko kakav prijedlog što bi moglo bit? Nakon tipa pola sata vožnje nema više tog (a u tipa prvih 20-30 min isto nije stalno nego se javi tipa 3-4 puta)
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=zvRTq9j4hS8[/ame]
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Znači vezano je čisto uz okretaje motora, distribucija ili nešto u blizini... kad si radio veliki servis, da sad ne tražim?
 

Franzg

New member
E sad neznan tocno jer nisam u zg a knjizica mi je doma, ali tipa pred kojih 2-3 godine cca, na oko 90 tisuca sad je na 137 , al jos provjerim tocno kad
Vise mi djeluje ko da nes nije podmazano jer se to prestaje javljat nakon tipa pol sata voznje
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ništa se tu ne podmazuje :D

A gle... trebalo bi skinuti oplatu blatobrana, i gore onu zaštitu remena, pregledat jeli sve zategnuto i onda upaliti. Pa slušati od kuda točno dolazi zvuk.

Imaš skoro 50tkm s tom distribucijom, ja bi joj svakako počeo planirati zamjenu ;)
 

DS9

Active member
Za PK remen je test jednostavan, pošto na njega može da se isprska malo vode dok se okreće, ili čak da se pljune na njega. Ako se promeni zvuk, biće da je nešto u vezi njega.

Koji je motor u toj c3ojki.?

Ovako sa videa, zvuk me najpre podseća na pumpu rashladne tečnosti (naravno, možda i grešim).
 
Na vrh