Čudan zvuk motora pri 1500 okretaja

Pile

New member
Pozdrav ljudi,
Imam problem sa C3 1.4HDi 2004 godište presao skoro 150 000km i sada unazad mjesec dana dok vozim pri 1500 okretaja nešto mi "ronda" naprijed lijevo kao da nesto nije zateknuto i da lupka okolo ali samo pri 1500 okretaja na manje ili vise okretaja ne i samo pri dodavanju gasa pa eto ako je netko ima kakvo iskustvo s tim i zna u cemu bi bio problem nek se javi :D
 

brezC4

New member
Zavisi na koji način ronda. Auspuh može biti? Neka limena zaštita? Neki plastični poklopac? Kompletan motor zatrza na nosačima motora?
 

Randy5

Active member
Meni se javljala rezonancija na određenom broju okretaja. Ispalo je da su u srednjem loncu zahrđale pregrade pa su zveckale a motor nije promijenio zvuk jer nije bilo rupe izvana.
 

RI-C3

New member
meni se isto čuju nekakvi limeni zvukovi. u početku sam se zamarao s time a sad sam totalno oguglao. Više ne čujem ništa. navikao sam se :grin:

Ali jedna me stvar muči malo više a to je lagani zvuk "tuk tuk tuk" kada okrećem volan u mjestu. Vjerojatno je neki dio lagano pri kraju ,ali i to se pravim kao da ne čujem.
 

Pile

New member
Ma jel,nešto ronda,a da odeš u koji servis,valjda zbog toga i postoje.
bio sam u 2 ovlastena servisa i kod dva privatna automehanicara, pregledano auto i bio na komp spojen i sve uredu navodno i nitko nezna sto taj zvuk proizvodi svi se slazu da nesto nije kako stima ali nitkno nezna sta je pa sam dosao vamo da vidim jel imao tko takav problem a ne da mi se netko tu pametuje...

to mi je radio i zimi kad bi duze stajao isti zvuk ali bi prestalo kada se zagrije motor i onda sve ok, i sada je stajao malo duze vrijeme i sve ok i eto malo ga provozao i opet se javilo ali sve u svemu nesto je popizdio u zadnje vrijeme gasi mi se u voznji (to sam vidio da je cest slucaj kod ovih auta ali nitko nema neko rijesenje nego eto kazu da je to tako kod bas tog auta sa 1.4HDi), ako stavim nesto u gepek pokazuje mi da mogu samo jos preci 120km i pali se rezerva a goriva ima za oko 500km i tako, tata ga bio lupi fino bas tu stranu di to ronda i tako... dobro je sto vozi :D sve u svemu hvala ljudi
 

Konrad

New member
a prema zvuku sta ti se cini da je plastika neka ili metal?

to sto kazu da je to tako da se taj motor gasi jedu govna jer taj motor bas nije poznat po tome da se gasi
 

Isus

New member
Odi u pravi servis, dobro ti ne deda rekao.

To je pitanje u rangu onog "nesto mi lupa kad prelazim preko rupa ALI, samo ponekad, da li vi znate ovako na prvu, gledajuci u ovaj bijeli ekran sto bi to moglo biti...???"

Mrak mi padne na oci kad u servisu kazu ne znam, pa ko ce znati ako ne ti? Dobro, ne znas sto je to, nema veze, nitko se nije rodio da sve zna, ali potrudi se otki od kud zvuk dolazi.

Like i said before, trazi novi servis.
 

Pile

New member
a prema zvuku sta ti se cini da je plastika neka ili metal?

to sto kazu da je to tako da se taj motor gasi jedu govna jer taj motor bas nije poznat po tome da se gasi
prema zvuku bi rekao neki metalni dio kao da je se nesto olabavilo ili tako
 

deda

New member
Ne pametujem,na autu ima milion stvari koje mogu nešto prouzročiti i ako je netko imao nešto slično to apsolutno ne znači da je na tvom autu nešto isto.Kad ni ovi mehaničari nisu mogli skužit kaj je na licu mjesta, kak da onda netko to skuži iz nečijeg opisa.Takvi kvarovi se mogu tražit mjesecima i na kraju se ponekad ni ne otkriju,sve dok netko slučajno to ne nađe ili nešto do kraja ne rikne.Nisu ni mehaničari vidovnjaci pa da sve otkriju i kad pošteno vele na ne znaju,a vi onda pljujete po njima,kak neznaju,tko bi onda trebao znati,pa kaj vam doktor odma dijagnosticirao pravu dijagnozu i ako pogađa i ne pogodi odma kaj ti je, velite da je fušer?
Savjeti preko foruma,gledaj ovo,gledaj ono su bez veze,kaj mislite da su u servisima slepci,pa oni nisu sve gledali kaj su pretpostavljali da bi moglo bit i nisu našli?
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Savjeti preko foruma,gledaj ovo,gledaj ono su bez veze
Možda su tebi bez veze. Mnogima nisu i zato nemoj obeshrabrivati ljude da pitaju i da se osjećaju bez veze, jer su pitali. To ne valja.

Bio je na servisu, više puta, nisu mu riješili problem. Došao je pitati.
Važno je da savjeti postoje. Što će netko s njima, svakome na volju.

Daljnji Offtopic u temi sklanjam trenutno.
 

Vedran

New member
Forum i je dobar zbog takvih stvari, fali nam samomalo vise live druzenja....
A meni ovo s gasom i na opterecenju fakat smrdi na letece...
 

RI-C3

New member
Homokinetički?

Znaš da volan nije uputno vrtiti na mjestu. :meh: :cool:



:thinking:
Znam da se volan ne mota u mijestu ,ali Rijeka je poprilično tijesna ,osobito na parkingu tako da se ponekad mora i motati u mjestu ako misliš izaći iz parkinga.
A pravim se da nečujem to jer homokinetički baš i nije jeftin pa odgađam popravak...
Kad se bude jako čulo onda ću promjentiti to
 
Na vrh