Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Krky

Lakerski profesionalac
Svojim postom sam ti ukazival na to da oni imaju Bridgstone Turanzu ER-300! :grin:
Ima lik 091 broj na koji moreš zvati!

ipak sam se odlučil na Conti,
al to ne znaći da si mi nebumo mogli po pivicu drapiti, kad bum po robu išel u ÈK:D:cool:
 

Nono

Èlan
Nisam se htio prije uključivati u ovu priču jer svatko ima svoje manje-više subjektivno mišljenje, a ionako nemam nikakvih konkretnih pokazatelja. Sad kad si odlučio mogu reći samo da si dobro odlučio. Uvijek kad je pitanje koje su mi bile najbolje gume do sada, bez razmišljanja kažem Continental Sport Contact.
E sad, po pitanju ER-300. Imao sam na autu Goodyear Eagle F1 (to su one na V) i držale su ko blesave. Kako je auto bio i nešto spušten i ovjes sportski tvrd, zaželio sam si malo udobnosti pa nakon dosta razmišljanja izabrao ER-300 (225 45 17) i bio prvi put u životu razočaran s gumom premium proizvođača. Udobnost nisam osjetio ali to više u zavojima nije išlo kao po tračnicama. Osjetio sam da mi auto centimetar (?) bježi van i nikad više nisam bio siguran kao s Eagle F1. Možda je sve isključivo subjektivni dojam, tko zna. :confused:
 

Marko

Well-known member
zaželio sam si malo udobnosti pa nakon dosta razmišljanja izabrao ER-300 (225 45 17) i bio prvi put u životu razočaran s gumom premium proizvođača. Udobnost nisam osjetio ali to više u zavojima nije išlo kao po tračnicama. Osjetio sam da mi auto centimetar (?) bježi van i nikad više nisam bio siguran kao s Eagle F1. Možda je sve isključivo subjektivni dojam, tko zna.
Velika razlika je i meni bila kad sam s Toyo T1R prešao na ER-300, u skladu s tvojim doživljajem tako da ti mogu potrvditi da je osjećaj stvaran. Ti uglavnom nisi trebao biti razočaran jer si kupio gumu koja nije toliko fokusirana na držanje zavoja kao Eagle F1, nije ista klasa. Kak sam prije napisal sve teže je naći super sportsku gumu u 15" po cijeni koliko-toliko prihvatljivoj za novčanik i zato sam uzel ER-300 i računal sam da neće tako dobro držati kroz zavoje kao T1R i tako je i bilo međutim pozitivno me ta guma iznenadila kak je dobra po mokroj cesti - na mjestima gdje je Toyo dobrano gubio trakciju. :D
 

zulufer

Active member
Pozdrav svima!!

Planiram kupnju novih ljetnih guma. Ništa ekstravagantno. Gume do 500,00 kuna. Iskustva imam samo sa Michelinom, ne znam koji model, na Cliu su izdržale 100.000 km i Bridgestone ali isto neznam koji model, ako zanemarimo zimsku Sava Eskimo S3.

Dobio sam ponudu od jednog dučana. Napominjem cijena je do 500,00 kuna po gumi. Ako mogu kakve sugestije bio bih zahvalan. Također ako netko zna za neku drugu/bolju ponudu, bio bih zahvalan.

Bridgestone B250 84T po cijeni od 429 kn/kom
Sava Perfecta 84T po cijeni od 345 kn/kom
Evergreen EH22 84T po cijeni od 360 kn/kom
Falken SN828 84T po cijeni od 407 kn/kom
Tracemax Radial 102 84T po cijeni od 349 kn/kom
Platin Diamant RP200 84T po cijeni od 360 kn/kom
Debica Passio 2 84T po cijeni od 396 kn/kom
Nexen CP 661 84T po cijeni od 405 kn/kom
Westlake SP06 84T po cijeni od 319 kn/kom

Pozdrav!
 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Zulufer, govoriš o gumama 175/70/14 ? SLO ne dolazi u obzir ?

Tamo u rasponu od 40-50 € biraš najkvalitetnije gume,a ne ove mili vanili žbrlj mrlj marke :D

Ova Sava Perfecta ti je u SLO 35 € ( cca 260 kn ) :whistling::cool:
 

zulufer

Active member
svaka čast za gume koje su ti izdržale 100.000 km:D
Majke mi! Žice su već virile van :D

Zulufer, govoriš o gumama 175/70/14 ? SLO ne dolazi u obzir ?

Tamo u rasponu od 40-50 € biraš najkvalitetnije gume,a ne ove mili vanili žbrlj mrlj marke :D

Ova Sava Perfecta ti je u SLO 35 € ( cca 260 kn ) :whistling::cool:
Ma znam za to, al sam čuo da se to kao ne isplati. Put, carina.... a opet ne kupujem pre skupe gume... Nisam baš to uzimao u obzir :confused:
 

Dujo

New member
Vidim da nono i marko hvale G.Y. F1 a ja sam tu gumo gledao cim prije skinuti sa auta..Bile su na Ford Scorpiu u dimenziji 205/60-15 i totalno razocarenje...
Isto tako i sa zimskom G.Y. sam razocarenje dozivio, tako da tu gumu, ustvari proizvodjaca ja vise nedozivljavam mada procitam i cujem pozitivna iskustva za njih ali eto kazem moje je suprotno skroz..
 

Marko

Well-known member
Ja sam hvalio Toyo T1R, a nono Gyear F1. Èovjeku sam potvrdio da je istina to da kad smo oba prešli na Bridgstone ER-300 - da ER-300 ne drži tak "dobro" kak ove dvije gume na početku spomenute.
 

Krky

Lakerski profesionalac
evo napravio cirka 300km sa ovim conti premium
bilo je i kiše i suhog
iznenadil sam se po mokrom, da je gotovo nemoguće da proklizi ili da se upali abs
buka je 70dB nije ju ni za čut
za potrošnju, nema smisla spominjati, jer je i ovak upaljač:D
dog mi je Trayalka po mokrom znala malo kliznut, a i bučnija za zeru je bila, zato i je 240kn koštala a Conti 51eu
 

Marko

Well-known member
dog mi je Trayalka po mokrom znala malo kliznut
Trayalka je zaslužna kaj si ti sad bolji vozač pa ne kližeš po mokrom, a ti brže bolje zasluge pripisuješ novoj gumi. Nije fer! :weeabooface:

Koja je sad trenutno naj guma po držanju/svojstvima u dimenziji 195/50/15 ?
 

Krky

Lakerski profesionalac
Trayalka je zaslužna kaj si ti sad bolji vozač pa ne kližeš po mokrom, a ti brže bolje zasluge pripisuješ novoj gumi. Nije fer! :weeabooface:

Koja je sad trenutno naj guma po držanju/svojstvima u dimenziji 195/50/15 ?
je imaš prav:D:cool:

nebi znal koja bi bila:confused:
po ovoj temi i po raznim testovima sam skužil da je Conti
 

Matija

New member
A što kad ne možeš naći gumu novi Michelin Energy Saver + u dimenziji 185/65R15 88H... Iako službena stranica Michelina kaže da za Xantiu 1.8i 16v godine proizvodnje nakon 1998. ide ta dimenzija i da se proizvodi i nudi ti da tražiš najbližeg distributera...

O jadne li nam države... :doh:

Naime, svi sada "novi" auti manje klase furaju tu dimenziju, ali sa indeksom brzine T... Većinu vulkanizera briga uopće za to, ma stavi, pa šta ima veze. Pa da, šta ima veze, zašto uopće kupit Michelin, stavi Tigar... Kao da se vraćamo u mračne devedesete kad si morao ići po gume u inozemstvo... :doh:
 

Dujo

New member
@ Matija
Ako ikada je bilo razlicitih proizvodjaca i dimenzija guma to je sada... Ne znam kako nemozes naci, ako bas "pikas" samo na taj Energy onda google i trazi distributere tte markice guma.. Ali i ostale gume tih dimenzija i oznaka pasu ti, nisu i one smece..
 
Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh