Nadogradnja navigacije

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Možeš onda proširiti ponudu na sve PSA modele koji imaju takvu prednju masku koja tebi treba (v. sliku u mom prethodnom postu), a eventualne razl. postavke ćeš riješiti Diagboxom ako nabaviš neki iz npr. C3, C4, DS3, P308, 3008, 5008, RCZ i sl. (ugl. do 2014-15).
Naravno, trebat će ti i display za RT6 i onaj okvir displaya iz redizajniranog C5 X7.
Pogledaj i na poljskom Allegro. Jeftiniji su od eBaya i imaju dosta toga...
 

ExOduS442xb

Racing
Škicnem Allegro s vremena vrijeme, ali kako nemam iskustva sa kupnjom preko toga malo sam skeptičan, često kupujem preko ebay-a. Trenutno gledam jednu sa C4 2011 radio+ekran za neke prihvatljive novce, nadam se da ce do petka biti riješeno.
Držite fige :)
 

Adi-g

New member
Pozdrav ekipa,
imam Citroen C3 i myway navigaciju. Kupio sam i instalirao bluetooth adapter kako bi preko aux stream-ao spotify i slicno jer postojeci dozvoljava spajanje telefona ali ne i streaming.
Mene zanima da li postoji mogucnost da rade komande na volanu(ili cd playeru) za prebacivanje, pauziranje i sl?
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Može slika tog Bluetooth adaptera?
Inače, on se u pravilu ponaša kao vanjski izvor zvuka (mobitel, iPod i sl.) te komande na volanu ili tipke na panelu mogu samo stišavati ili pojačavati glasnoću, ali ne i prebacivati na sljedeću pjesmu, stopirati, pauzirati itd.
Jer je pretopstavka da korisnik (suvozač) te radnje obavlja na samom uređaju, jelte...
 
Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Upravo tako, ja sam u pretincu suvozača stavio bluetooth adapter. Spojio ga na RC, na radiju upalio AUX, a napajanje uzeo od sijalice u pretincu. Preko telefona menjam, a na volanu glasnocu podešavam.
 

darkodav

New member
Pozdrav ljudi,


skinuo sam najnovije mape za navigaciju na usb-u, formatirao usb na sistem exfat i snimio mape. Kada stavim usb u auto on javlja poruku usb unreadable, što znači da ga ne vidi. U čemu grešim?


Kakva je uopšte procedura za ažuriranje mapa na modelu Citroen C4, 2012 godište? Dole je link koji pokazuje ažuriranje mapa. Potpuno istu tablu imam kao na ovom klipu.

Hvala vam

 

darkodav

New member
Prevelik kapacitet usb-a?
Ne znam da li je to u pitanju. Ali ako jeste, super, nadjem drugi od 8 ili 16gb i rešen problem. Ovaj moj usb ima 64gb. A pošto fajlovi navigacije imaju malo više od 6gb, moraću minimum od 8gb.

U svakom slučaju hvala, proaću pa javljam ako je do toga.
 

Adi-g

New member
Moze li mi neko reci sta sam pogresno odradio prilikom instalacije bluetooth modula na myway c3.
Spojio modul i perfektno radi bluetooth preko aux medjutim kada obavljam poziv preko myway bluetooth konekcije sugovornik me ne cuje dok ja njega da…ocito unutarnji mikrofon ne radi???

Kupio sam ovakav modul
 

Prilozi

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ja sam takav slican stavio, stim sto je moj sa
RC(AUX) kablovima. Onda nisam morao vaditi radio napolje, i radi mi bluetooth nesmetano kada me neko pozove. Bluetooth je od RT5, a vidim da taj sa slike ima i mikrofon dodatno, mozda to pravi problem kod poziva. Probaj u bluetooth postavkama na telefonu,za taj uredjaj da ugasis phone call. Pa vidi da li ce biti bolje.Screenshot_2022-11-25-06-48-58-055-edit_com.android.settings.jpg
 
Posljednje uređivanje:

Adi-g

New member
Ja sam takav slican stavio, stim sto je moj sa
RC(AUX) kablovima. Onda nisam morao vaditi radio napolje, i radi mi bluetooth nesmetano kada me neko pozove. Bluetooth je od RT5, a vidim da taj sa slike ima i mikrofon dodatno, mozda to pravi problem kod poziva. Probaj u bluetooth postavkama na telefonu,za taj uredjaj da ugasis phone call. Pa vidi da li ce biti bolje.Pogledajte privitak 6805
Podesio sam telefon upravo ovako ali nista. Mikrofon koji je dosao uz bluetooth adapter nisam ni spajao, samo ne znam kako on pravi problem mikrofonu koji je na myway uredjaju???
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Sobzirom da se spaja nazad na radio, mozda ima PIN na konektoru. Proveri u bluetooth podesavanjima na telefonu, da li upaljeno da mozes pozive da obavljas preko auta.
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Podesio sam telefon upravo ovako ali nista. Mikrofon koji je dosao uz bluetooth adapter nisam ni spajao, samo ne znam kako on pravi problem mikrofonu koji je na myway uredjaju???
Pa probaj spojiti taj mikrofon u BT adapter.
Ako je on spojen na MyWay moguće je da se tada isključuje ugrađeni mikrofon i “očekuje” da se koristi ovaj od adaptera (a nije spojen)…
 

darkodav

New member
Jos uvek nista nisam uradio. Tacnije, nabavio sam usb disk od 16gb, ali verovatno ja ne znam kako da nasnimim software za navigaciju. Skinuo sam neka dva fajla (iGO HERE 2021.Q4 EUROPE.part1 i part2). Kada ih otpakujem, samo ih nasnimim na usb i stavim u auto.

Prepozna mi usb, ali u delu azuriranja mapa, ne ukljucuje polje update. Da li ja nesto pogresno radim? Mozda postoji neki drugi nacin update-ovanja mapa koje ja nisam proucio ocigledno.

Takodje nisam mogao da nadjem temu koja objasnjava tacno kako se vrsi update mapa, korak po korak.


Hvala
 
Na vrh