Uređivanje felgi

Krky

Lakerski profesionalac
Uuuu deda, pa to je ono kaj meni treba:cool:
Samo kaj je meni to turbo prevelik pakung..
Meni bo bilo dosta da mi netko malo odgrabi 300g za kojik 50kn..
Utvrđivač ide onaj univerzalni?
 

deda

New member
Sve ti je to na poliester bazi,samo kaj je u ovome aluminij,umjesto pudera.Utvrđivač bi trebal biti isti.Ja ih nisam mešal,jer nisam imal potrebe za tim.
Sa njime kitam varove i tamo gdje su velike površine a da se nemre baš zravnat,kao vrata,haube,krov,jer je čvrst,ne puca,ne uvlači se,i ne vibrira lim od njega.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Nije problem za transport.. uvijek se neki kamionđije nađu..
Moji iz KC podravkini šoferi svaki tjedan su u Istri..
 

Franzg

New member
Popravak ostecenja (ogrebotine) na felgi

Znaci upravo dolazim pred auto i imam sta vidit, pola straznjeg kraja odvaljeno, neko na zelenom valu me lupio kad se uparkiravo, branik udubljen karoserija pogrebana i cak je do felge doslo
E sad idem do osiguranja i oni ce vjerogatno pokrit branik i lakiranje ali felgu sigurno nece. Imam ostecenje od oko 5-6cm po rubu (felga je crna). Jel zna netko di mogu to kvalitetno popravit u Zagrebu? Htio bi samo da se to ostecenje sanira a ne lakiranje cijele felge jer su felge serijski crne i nije ona klasicna lakirana niti mat pa bi moro sve 4 u tom slucaju farbat ....
 

Krky

Lakerski profesionalac
Aauuuu baš mi je žao..
Da li imaš kasko?
Da li si ulovio čovjeka koji ti je to napravio?
Da li si zval policiju?
A za felgu ako ti kasko ne kupi novu, ako imaš kasko, ili ako ti polica od čovjeka koji ti je to napravil ne kupi novu felgu, onda ima drugih solucija..

Sa felgom se ode u miješaonu boja, napravi se takva boja, oštečenje se sanira sa određenim preparatima i cijela ta felga se polakira da bude identična onim drugima.. ja čak mogu samo pola felge ili trečinu felge samo povarbati na prelaz, sa tim istim brojem baze, odnosno nijansom boje, i na cijelu felgu bezbojni i nebudeš znal koja je felga rađena kad ti ih ja promješam..
Isto tako i sa drugim dijelovima na autu se lakira na prelaz, da se uopšte ne primjeti da je što rađeno..
Daj nekih fotka auta i te felge skroz iz bliza.. pa ti mogu otprilike koliko te materijal izađe za tu felgu.. a ja ti to besplatno napravim..
 

Franzg

New member
počinitelj se nezna, htio sam zvat policiju jer je 150metara dalje kamera ona koja snima bandićeva za parking, ali je tata reko da odemo do osiguranja jer auto ima kasko...još je ostao poklopac od felge renault, vjerovatno je traffic neki bio (one felge kakve kombiji imaju šta ima u sredini poklopac, i to mu je ostalo dole ispod auta) znači on se uparkiravo i drmnuo branik i još u toj silini otišo naprijed i produžio tak da je i felgu pogodio (a ljudi koji znaju kak se parkira na zelenom valu u zg ce znat da za to stvarno moras bit kret**

u osiguranju su poslikali i felgu napomenuo sam im to pa ćemo vidit šta kažu, problem je što je felga serijski crna i mislim da je plastificirana ili nešto tako, ima onaj neki "satin black" look, dakle niti je čista mat crna niti je lakirana...
evo slike auta jadnog :( na slici se može i oštećenje felge vidit (ovo srebrno/bijelo što se ističe :( )


a ovo je felga o kojoj je riječ, mislim da je možda čak plastificirana?
 

Krky

Lakerski profesionalac
Nije plastificirana več obična akril boja, to je samo akril na koji neide bezbojni kak na metalik baze.. akril ima jednu dozu sijaja u sebi, al ni približno kao kad ide bezbojni lak.. sa njim su se nekad auti farbali.. sad sve idu vodene baze i bezbojni..
kad je baza i gore 3 sloja bezbojnog, kad ti se tak nekaj dogodi onda strada prvi sloj bezbojnog, ponekad i drugi.. i baza je sačuvana.. onda se sa 1000 vodobrusno poravna i izpolira i kao da ništa nije bilo.. jedino ako nije jako oštečenje do aluminija..
 

Krky

Lakerski profesionalac
Nemrem se ščekat toplijeg dana, danas nastupam sa bezbojnim, sve je sprebno, za 10min krečem..
Radi se o felgama koje idu na moj c3 ovu 2016g..
Kupil sam ih u SL, bile su malo oštečene po rubovima od rizola pa sam to saniral, izpoliral na grubo i sad na cijele felge bezbojni, ko i lani na one OZ Canova kaj im se ljuštil lak..
Evo par fotkica kak su izgledale i kak su radovi tekli i upravo teku :D











Felge se griju prije bezbojnog :D


I bezbojni se grije :D






 

Lix

Active member
krky, nešto si pričao da koristiš vodenu bazu, tu u ck di ja kupujem i mješam pituru imaju sve na nitro bazi, i bazu i lak, osobno vjerujem da je nitro baza puno jača od vodene :thinking:
 

deda

New member
Nitro baza se nebi ustvari više smjela prodavat,a lak nije na nitro bazi,nego akril,nije to isto.Vodena baza nije niš lošija.
 
Na vrh