Šprica ulje kroz otvor šipke za mjerenje

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Znači, sve kako smo odmah i konstatirali. :cool: Koliko je bio dana u servisu radi zamjene motora?
 

navygator

New member
Tjedan dana je bio u servisu! Jel zna tko da li se sad produljuje jamstvo na motor s obzirom da je motor vozila zamjenjen novim?
 

ZlatkoC4

Well-known member
Tjedan dana je bio u servisu! Jel zna tko da li se sad produljuje jamstvo na motor s obzirom da je motor vozila zamjenjen novim?
Nisam siguran ali po logici bi trebalo biti produženo jamstvo na motor do isteka ugovorenog jamstva od dvje ili četiri godine, ovisno koliko si dobio kod kupnje vozila.

Ali važno je da si se sad rješio zla. Sad moraš opet razrađivati auto.:grin:
 

navygator

New member
E nakon 29000km novi motor u autu sretan sam ko malo dijete! Nije bilo lako ali sam bio uporan vozio sam auto u servis u protekla nepuna 3 mjeseca 7 puta da i morao sam pisati prigovor citroenu i dao im rok od 45 dana da uklone nedostatke.... ........
Kaj se tice jamstva danas su mi odgovorili iz citroena da mi ne mogu produziti jamstvo na motor nego da mogu kupiti dodatno jamstvo!
Jamstvo imam do 10mjeseca 2016 ili 40000km
 

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Možda mnoge stvari u našoj državi nisu kako valja, ali što se tiče obveznih odnosa i prava i zaštite kupca, tu smo dosegnuli čak ekstreman standard. Èak i preregulirali područje.
Možeš od Citroena zatražiti Jamstvene uvjete. U njima je sve potanko uređeno, ako nije, što je malo vjerojatno, onda su prava i obveze pobliže uređene Zakonom o obveznim odnosima i Zakonom o zaštiti potrošača.
Meni se jedino "sporno" čini da je auto tjedan dana bio u servisu. :) Ali, ok. Možda su ih zeznuli s rokovima i isporukom motora. Npr. ja bih popzdio biti sedam dana bez auta. :)
 

ZlatkoC4

Well-known member
u smo dosegnuli čak ekstreman standard. Èak i preregulirali područje.
Pa nebih rekao da smo pretjerali. jer da jesmo onda bih ti se jamstvo produžilo za onaj isti period za koji si zakinut uporabom određene stvari u ovom slučaju je čovjek bez vozila tjedan dana i za taj tjedan bi se trebalo produžiti jamstvo. Osim u slučaju ako su ti nadomjestili uporabu drugog vozila.
Kao što sam ja recimo u Osijeku ostavim kod Buljubašiča auto i dobijem zamjenski do povratka mog.
 

navygator

New member
Prvo su rastavili stari motor a nakon što je citroen odobrio novi naručili su novi motor! Tako da tjedan dana meni je ok, ponudili su mi zamjensko vozilo ali sam odbio!

U servisnoj knjižici na str. 4 pod napomenu piše " zahvati izvršeni u okviru garancije ne produžuju njezinu valjanost...... " na to se oni pozivaju ali ima još jedna bitna stavka na koju ću se ja pozvati "ove odredbe nisu prepreka za primjenu zakonske garancije" !

Prvo sam probao na lijep način ih zamoliti da mi produže garanciju na motor ali očito nejde pa se budem pozvao na zakon o obveznim odnosima članak 425
 

Damaj

Active member
Zakon o obveznim odnosima i zakon o zaštiti potrošača precizno kaže kako se novo jamstvo mora ishoditi ukoliko se neispravan proizvod mijenja novim proizvodom ili se na proizvodu mijenja neki od bitnih dijelova novim zamijenjenim dijelom, također novo jamstvo vrijedi za cijeli proizvod. Mislim da je novi motor bitan dio auta tako da bi trebao dobiti novo jamstvo za cijeli auto. Negdje sam imao cijelo tumačenje zakona o zaštiti potrošača pa sam tu pročitao te zanimljivosti. Isto tako tamo piše da pismenim putem moraš zatražiti ostvarenje svojih prava od trgovca (u ovom slučaju od servisa) pozivajući se na Zakon o zaštiti potrošača, jer ti u protivnom nisu dužni to ponuditi. Dakle prouči taj zakon, pismeno zatraži ostvarenje svojih prava, sačekaj odgovor 15 dana od urudžbe, te se nakon toga ponovno pismeno obrati servisu uz prijetnju prijave Državnog inspektorata (ili već kako se sada zovu). A najbolje se odmah posavjetuj sa udrugom "Potrošač", pa neka te prate od početka tvoga slučaja. I sve ovo što sam napisao provedi u djelo jedino ako si siguran da želiš pravnu bitko takve vrste - od volje ti!
 

navygator

New member
Nakon prigovora citroenu dobio odgovor! "Bila jedna banana država i mi njezine zakone ne poštujemo!" Opće mi je bezveze stavljat njihov odgovor jer je katastrofa!
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Vidim, Citroen nastavlja s uhodanim načinom poslovanja. Aj barem si motor dobio, i to je već čudo bilo :D
 

navygator

New member
To je bio veliki uspjeh nako tri mjeseca! Nego kaj se tiče jamstva dok sve završi budem objavio njihove bisere!

A kaj se tiče problema sa šipkom za ulje, evo provjereno jedan Peugeot 301 se popravlja u Peugeotomom servisu sa istim problemom izbacuje mu šipku!
 
Na vrh