Rasprava o kukama, EU...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa ako je upisana u De, homologirana je 100%, to nema sumnje... samo kod njih nema atesta za stvari koje su homologirane, što je i logično.

dinko1981

Well-known member
Koliko ja shvaćam sve nove kuke koje se ugrađuju moraju biti odvojive, stare koje su ugrađene prije tog zakona ostaju legalne na autu do daljnega. Za aute/kuke iz uvoza najbolje je pitati u cvh

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da... svakako je najbolje pitati direktno.
Ali mislim da je priča čista... u pravilniku ovo o skidanju/gabaritima se odnosi samo na nove ugradnje.
Ovdje se radi o homologiranoj, upisanoj kuki... oni to moraju prepisati i vozi miško. Na Cmaxu tablicu ne zaklanja...

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
nove kuke koje se ugrađuju moraju biti odvojive
Ne samo to, nego ako su odvojive ili sklopive, tribalo bi ih onda i skinit ili uvuć, al ko to čini ja ne znam, a ko to prati i kažnjava još i manje. Lako je zaboraviti da je imaš i s njom štetu napravit koje inače ne bi ni bilo. Znam po sebi. :)

szahtila

Well-known member
Nove kuke ne moraju biti ni sklopive i ni skidajuće. Mogu biti fiksne uz zadovoljenje određenih uslova i homologaciju proizvođača. S druge strane, ako je kuka homologirana kao skidajuća/sklopiva onda se mora skinuti/sklopiti ako nema priključnog vozila

Na vrh