Problem sa akumulatorom

Drago Laus

New member
Ugradili su novi akumulator u moj citroen C4 Picasso iz 2009. 1.6 150 ks automatik. Nakon 2 dana akumulator je prazan, bio sam kod ovlastenog autoelektricara ali nije mogao naci ni sedam dana sto vuce struju kada auto stoji u garazi. Akumulator je u redu. Ne moze se nakon dan dva kada se ne vozi upaliti . Sto da radim kuda da idem to popraviti. Hvala, hvala puno.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A alternator je dobio zeleno svjetlo? I jel ti se pali onaj economy mode?
Možda bi samo update softwarea riješio problem, bilo je i takvih slučajeva. Ja bi svejedno probao odspojit radio kompletno na dan dva.
 

Drago Laus

New member
Kontrolirali su i radio, elektricar kaze da bi bio mozda bord kompjutor ali nije siguran neznaju ni u Citroenu. Kad isprazni akumulator napise da je u spar modusu i nece pokrenuti motor. Probali su prikljuciti drugi border ali nista kaze ne mogu i vratili mi auto takav kakav je.hvala hvala probat cu kada dodjem sa posla iskljuciti i radio .
 

ZlatkoC4

Well-known member
jesu sigurni da je alternator ok?

Također bih trebalo probati napuniti akumulator potpuno te ga spojiti na auto i auto ne koristiti 24h te onda vidjeti u kakvom je stanju akumulator.
 

Drago Laus

New member
Kazu da je ok alternator puni dok vozi, ali kada stoji nocu ga isprazni, a akumulator je nov ugradili ga u Citroen servisu Velika Mlaka, pokusat cu u utorsk u servisu u Jankomiru mozda oni sto nadju. Kada se vozi sve je u redu.Hvala puno.
 

ZlatkoC4

Well-known member
Kada se vozi sve je u redu
ako ga voziš svaki dan aku je dobro ? ako stoji auto dan dva onda se isprazni. nešto onda mora vuči struju. možda je negdje neka masa na autu pa onda vuče aku. mislim da bih ti isto bilo dobro probati drugi aku da isključiš da je ovaj novi ispravan.
dali ti je prije postavljanja novog aku isto se dešavalo ili kako je ovaj novi.
 

Drago Laus

New member
Isto se je i sa starim akumulatorom nesto vuklo struju ali sam mislio da je dotrajao jer je bio orginal ali ocito nije bilo do aku. Prije mjesec dana sam nasao misije gnijezdo u motoru medju kablovima ali nisam vidio da je ostetio kablove, dali je moguce daje negdje kabel ostecen pa da radi masu?
 

ZlatkoC4

Well-known member
dali je moguce daje negdje kabel ostecen pa da radi masu
i te kako je moguće miši znaju napraviti po prilici štetu. dobro je ono što vidiš ali ima nepristupačnih mjesta.

sjećam se prije tri godine u veš mašini koja je dosta stajala a gotovo nova kod mog strica prije nego smo je spojili smo je otvorili i našli gnijezda miševa očistili sve promijenili tri-četiri žice i mislili da je sve to ok. kad smo je uključili samo se zapušila.
miši su ušili u sam Elektro motor i tu su pojeli izolaciju sa žica koja ide sa namotaja motora i tu je izbio naravno kratki spoj.
 

Bunja

New member
Imao sam LED (jeftinije varijante sa ebay-a) na 4 mesta. Par puta mi se akumulator praznio tokom noći. Nakon promene na standardne sijalice ništa... Možda pomogne....:cool:
 
Na vrh