Općenita iskustva s novim C3

medo5

New member
Bok,

ja sam tek novi član Citroen zajednice. Pred par dana kupio novi C3. Kakva su općenito vaša iskustva s C3, koje su mu mušice, problemi, bugovi i ostalo, bilo pozitivna ili negativna iskustva?
Hvala.

Moja su za sada odlična.

Lp,
medo5
 

1587 VTS

New member
Dobrodosao medo5 i cestitke na novom autu :aplauz:

Ja ga imam malo vise od 6 mjeseci, odvrtio sam vec 11 000 km i prezadovoljan sam sa svime. Mozda je suvisno napominjati - sve je kao prvog dana, nikakvih nedostataka do sad, pisao sam vec o tome. Jedina mi je zamjerka bucniji straznji ovjes preko udarnih rupa kada zna zaklopotati. Sve ostalo 5.
Kod mene je 1.4 HDi (novi DV4C) s FAP-om. Realno, taj je motor puno bolja opcija od vremesnog 1.4i benzinca (TU3) jer u voznji zamjetno bolje ide, trosi skoro duplo manje, tisi je i ugodniji za voznju - za brzi ga tempo nije potrebno tjerati u visoke okretaje, ima bolja međuubrzanja, lakse postize i odrzava vise brzine na autocesti i na usponima, nije toliko osjetljiv na opterecenje i upaljen klima uređaj kao benzinac. Svaka kuna vise ulozena u taj motor zlata vrijedi, relativno ce se brzo isplatiti - do sad mi je ustedio sigurnih 500 eur u odnosu na benzinca, ali, na stranu i racunica ciste isplativosti, koja, zbog svih gore navedenih prednosti pada u drugi plan. Zato – svima koji se dvoumite - topla preporuka za HDi.
Potrosnja je minimalna, zaboravis kad si ga tankirao. Cista gradska voznja mi do sad niti jednom nije presla 6.0l (mjereno tankiranjem do cepa / prijeđeni kilometri), a uglavnom se krece oko 5.8L. Na otvorenoj cesti trosi 3.5 – 4l, na autocesti s tempomatom pri 130 km/h 5.7l, a najvise oko 9.5l kad ga konstantno vozim 170 + km/h s pedalom u podu..
Sve u svemu, prezadovoljan sam, premasio je moja ocekivanja i, kao sta sam vec rekao, ne bih ga trenutno mijenjao ni za jedan drugi auto. Preporuka svima koji traze auto te klase, ali i puno sire :palac-gore:
 

Monk

Different Spirit
1587 VTS, što se tiče lupanja u zadnjem kraju, preporučam ti da posjetiš dobar ovlašteni servis i prijaviš kvar. Ako su dovoljno dobri i sposobni dobit ćeš nove i poboljšane zadnje amortizere koji više neće lupati.
 

tin155

New member
super autic !!! kod mene je godinu dana i uzasno sam zadovoljan. samo kod mene se dvaputa pojavio problem sa vozackim i suvozackim vratima. ugl neka letvica od prozora se rasklimala i uzasno je zveckalo kad je bila malo glasnija muzika i pri voznji ! u servisu su popravili to pa je bilo sve oke jedno 8 mj i onda se opet pojavilo pa su opet popravili i rekli su da se to nece vise ponovit ... budemo vidli !! ugl auto je super !! :)
 

peshta

New member
Nisam vlasnik ali zamalo sam bio.
Moje iskustvo sa novim C3 je vrlo negativno.
Prije nepunih mjesec dana sam bio u potrazi za autom koje bi vozila supruga, i s obzirom da sam presretan mojom C5-com prvo sto sam planirao kupiti je bio C3.
Otisao sam u salon i probao jednog C3 1.4 VTi sa srednjim paketom opreme, imao je onaj panoramni krov, mp3, digitalnu klimu, alu felge, itd stvarno super opremu. Kada sam ga provozao totalno sam se razocarao. Auto lupa na sve strane, 1.4 VTi je trom i lijen. Kada sam se vratio u salon i rekao vlasniku da nazalost necu sklopiti posao sa njim on mi je rekao "Znam, nije ovo C5".

I meni i suprugi je bilo vrlo zao sto je to auto tako bucno i nekako nekvalitetno naspram C5, razlika je stvarno ogromna.

Tako da smo na kraju kupili Seat Leon koji ni sam nije neka zvijezda ali ... zadovoljniji smo njime.
 
Na vrh