Ne reagira tipka putnog raèunala

stari fijaker

Novi èlan
Imam C5, 2.2 HDi 2002 godina i problem s putnim računalom.
Ne reagira na gumb na ručici brisača. Postoji li način provjere ručice ili je problem s putnim računalom?
Hvala
 

Marko

New member
Lexia ti je sofver za vozila PSA grupacije koji služi za dijagnostiku parametara, anomalija, kvarova na vozilu i time je dakle uvelike olakšano postavljanje dijagnoze i u tvom slučaju. Aparat se spaja na vozila putem OBDII priključka kojeg tvoj C5 ima.
 

stari fijaker

Novi èlan
Imam OBD 2 dijagnostiku koju sam koristio prije 4 godine dok sam imao C5 2.0 HDi, godište 2003 i na njemu je radio taj OBD, prije par dana sam uzeo toga 2.2 HDi iz 2002 godine, pokušao spojiti taj OBD i ne može očitati softwer, (ili sam zaboravio postupak).
 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Može biti da ti je otišao kontakt na gumbu :whistling:

Dao sam si truda,pa prenosim s jednog drugog foruma ( valjda me neće tužit za autorska prava :angel: )


Gumb vadit pažljivo da ne oštetite plastiku (počnite odozdola)..Kad gumb malo izađe,istu stvar napravite i odozgora..Nakon toga,gumb samo izvucite ipazite da ne izgubite feder..Zatim špic klještima laganini stisnut žabicu i cijeli sklop izvucite van..Pripazite da vam ne izlete i da ne izgubite ove štiftove..Zatim napravite nastavak opisan u ovom linku ( na švapskom je,al si prevedite nekak :angel: )..istanjite,oblikujte i odmjerite pravu veličinu. Pazite da vam nastavak nebude preširok,kako nebi dodirivao susjedne kontakte.. ( nastavak je možda najbolje napravit u obliku slova Z kad se gleda iz profila )
Prije samog lemljenja,izolirajte kontakte za svaki slučaj..Ovako bi trebalo izgledat kad je zalemljeno..

Jedini problem je vraćanje svega na svoje mjesto,jer bakreni prsten mora leć kako treba u onaj plastični dio kojim se kontrolira zadnji brisač..al polako i nebi smjelo bit frke :whistling:

I to bi bilo to :D:D čas posla :p:cool:
 

stari fijaker

Novi èlan
Hvala na prezentaciji, našao sam problem barem mislim, našao sam u tipkalu jedan komadić kontaktnog lima pa najvjerojatnije je do njega.Ovaj prekidač je malo drugačiji jer nemam brisać zadnjeg stakla.
 

skafetin

New member
Ja sam to isto radija,,,kako sam se izj..o...
Triba pripazit na te federe koje je zaje. vratit na mijesto,a ujedno triba pazit kad se izvlače da isti ne odlete,,jer to je toliko nekvalitetno napravljeno:hm:
 

belmondo

New member
ali ja sam otkinuo flet cabel koji zavrsava u osnovi volana!!!!
dal se moze zalemiti? ili kako?sta raditi? pomoć drugari!:twisted:
 
Na vrh