Kakve su nam to ceste?! 🚧 🚦

RI-C3

New member
Ceste u Rijeci su malo je reć katastrofa.Tu će se i na najnovijem autu čuti lupanje i razni zvukovi.Bolje ceste imaju u Albaniji nego u Rijeci.

Vožnja pa Slovenskim cestama je prava milina.S guštom vozim po Sloveniji jer su ceste ravne ko staklo.Kada vozim tamo apsolutno niti jedan zvuk ne čujem u autu.
U Rijeci kad vozim osjećam se kao u traktoru..
 

deda

New member
Re: Preporuka i iskustva za servis: RIJEKA

Odi po autoputu Graz-Beč,pa Beć - Salzburg pa buš videl kaj su "dobre" ceste,ili do Praga.Nakon tih relacija ti bu cjeli auto bil rašarafljen.
 

RI-C3

New member
Re: Preporuka i iskustva za servis: RIJEKA

za druge države nemam iskustva pa nemogu niš govoriti ,ali za Sloveniju samo pohvale.Tamo su one lokalne cestice ravnije mnogo nego naše glavne,sramota.
A Riječko područje je živi očaj,same šahte i rupe...koliko puta dok vozim po Rijeci slasno opsujem ove ceste nažalost..
Pazim na moj c3 maksimalno ,ali šta mi to vrijedi kada se nemogu oduprijeti cestama ,moram po njima voziti na silu .Samo čekam dan kada će mi neka spona ili nešto slično otiči na autu...
 

radojkta

Member
Re: Preporuka i iskustva za servis: RIJEKA

I ja neznam da imaju gdje gore ceste nego u Rijeci!Ništa ne saniraju a i to malo šta da svejedno im vire šahte!!Iako mi je nekad i puno dalje idem zaobilaznicom jer nemožeš rupe i šahte izbjegavat
 

deda

New member
Re: Preporuka i iskustva za servis: RIJEKA

Nemojte zezat,Hrvatska ima skoro najbolje ceste u Europi,odite malo van ,pa ćete vidjet,užas živi,nemre se vjerovat kako im je sve u kuruzi.Sve u našoj državi otišlo u P.M.,ali ceste imamo kao rjetko ko i nikada nisu bile bolje.Za ceste nas čak i stranci fale.
 

Damaj

Active member
Deda mozda si se ti vozikao po vani, ali kada se odmaknes od Zagreba, novih auto cesta i turistickih ruta stanje je katastrofalno. Evo vidim sada su se cestari malo razletili prije izbora, ali da dovedu ceste u red trebat ce im godine.
 

Marko

Well-known member
Bolje ceste imaju u Albaniji nego u Rijeci
Bil si u Albaniji da to tvrdiš? :whistling: :D

osjećam se kao u traktoru..
I ja isto, idemo po poticaje! :p

Naše ceste su bog bogova priznam, ali u SLO su ipak nešto malo bolje. Èuj, u svakom HR gradu ima par ruta koje su za kur.. ali najčešće su to neke bitne ceste na kojima je konstantno gužva i koje da idu obnavljat od nule dogodio bi se prometni kolaps. Zato je najlaške cestarima doći s kamionćekom i bacit par lopata asfalta da se luknja kolko tolko zakrpa, a ove silne miljone koje dobivaju za održavanje ostave sebi za plaće.

Sad su u Èakovcu na magistrali odlučili staviti dva nova semafora da "povećaju" sigurnost prometa jer se često kreteni s sporedne uključuju u promet ili prelaze dvije trake ko čorave kokoši i kao da voze zaprežna kola onda ih ovi sa glavne opizde s 80 km/h! I onda je kriv ovaj koji je bio na glavnoj jer nije "prilagodio vožnju uvjetima na cesti"...
 

deda

New member
Prošel sam cijelu HR uzduš i poprijeko,nema sela i grada gdje nisam bio,jer mi je takav posao i ja ne kužim o ćemu vi pričate,jedino ako se vozite sa formulama I .Odgovorno tvrdim na imamo najbolje ceste na kontinentu,a sad,jedino ako je ono " rđavom kur...svaka dlaka smeta"
 
Evo pošto živim u Zagrebu mogu reći da su tu ceste katastrofalne. Ne računajući avenije i glavne ceste, ostatak je u jako lošem stanju. Sve je puno rupa, kopaju se ceste koje su asfaltirane tjedan dana prije, a ko' da i to nije dovoljno još su svako malo nabacani i ležeći policajci.
I da, gdje god sam vozio izvan Hrvatske ceste su bile bolje nego u Hrvatskoj (mislim na gradove).

Kod nas su dobre neke ceste izvan gradova(pogotovo gdje je mala naseljenost) i autoceste.
 

RI-C3

New member
počele su se mješati kruške i jabuke pa da to ispravim:D

dakle ja sam rekao da u Rijeci i okolici su ceste jako loše.
Sve je prepuno šahti,rupa, izbočina i ležećih.
Cijeli grad Rijeka od zapada do istoka koma.Jedino Riječka obilaznica je ok.
Područje Opatije,Lovrana isto koma,šahta do sahte doslovno.

Što se tiče primjera u G.K su ceste relativno ok.I Jadranska magistrala do Zadra je ok.Dalje od Zadra neidem pa neznam kako je dalje prema jugu.

Dakle nisam rekao da su sve ceste u HR loše nego područje Rijeke i okolice.
 

deda

New member
Pa bil sam i u Rijeci i nisam vidio tako nešto loše da bi bilo vrijedno skretati pažnju na to,dapače puno je ulica nanovo uređeno,istina nisam je baš prošao po svakoj ulici.
 

RI-C3

New member
Pa bil sam i u Rijeci i nisam vidio tako nešto loše da bi bilo vrijedno skretati pažnju na to,dapače puno je ulica nanovo uređeno,istina nisam je baš prošao po svakoj ulici.
Istina neke ceste su uređene ,ali to je malo u usporedbi kolko ima loših.
Dok vozim po RI svako tolko mi skoči auto zbog raznih izbočina ,sahti i ležećih zar je to dobra cesta.Po meni je cesta dobra kad auto klizi po cesti .
U Sloveniji dok vozim imam filing da se vozim u najnovijem mercedesu,apsolutno nikakav zvuk nečujem a ovdje mi škripi,trzne cijeli auto ...
 

Dalibor

Dado Tornado
rijeka je katastrofična, a oni šahti kroz opatiju, lovran :stovanje:

međimurci su dosta dobri kaj se tiče cesta, varaždin i okolica isto okej...
virovitica i taj kraj isto se da voziti...
istra kao druga država... ko slovenija :D
 

Zmix

New member
Èitam temu i ne mogu da verujem da se žalite na puteve. :shock:
Ljudi, ne znam da li ste bili u Srbiji... Bože sačuvaj od puteva!
 
Na vrh