DPF filter

Xsahara

New member
Dobro vece drustvo,
Citah na neki sajt malo vise o dpf filteru, ali nidje nisam procitao kako se cisti da ne bi doslo do zavepljenja (sem kod majstora da se povede ili na autoput sat vremena da vozim)..
Kako vi rijesavate taj problem na vasem Citroenu? Ne znam da li je prosli vlasnik vodio racuna o tome pa sam ga mislio procackat malo da se ne zacepi :)..
Jednom nedeljno proputujem na relaciju kojom se vozi oko 40-50min u jednom smjeru pa bi mozda bilo dobro iskoristit jednom mjesecno da se produva malo, ostalo sve neke manje gradske voznje pa se zabrinuh da se ne zacepi.. Hvala svima na odgovorima :)
C4 II
 

visaluteju

Well-known member
Auto samo obavlja regeneraciju kada vidi da bi trebalo a ispunjeni su odredjeni uslovi (odredjena temperatura itd). Nema nacina da ga sam ocistis. Treba izbjegavati kratke relacije, i gusenje na niskim obrtajima. ovi motori ne vole spod jedno 1700 obrtaja, pozeljno na oko 2000 - 2500.
Ta relacija sto je spominjes ekstra dodje, raspali tuda dva puta mjesecno po bar 20 minuta na konstantnih 3500 obrtaja i nemas brige.

ako vidis da ventilator motora puse na najjacoj brzini opipaj zadnju sajbu i ili retrovizore ako su vruci radi se regeneracija, pokusaj da ne gasis auto dok ne odradi

Ako je filter zacepljen 80-90% a sve dok je manje od 100% (cini mi se) auto ne moze samo obaviti regeneraciju ali se moze obaviti prisilna regeneracija preko dijagnostike (ovo se radi samo kada se mora) a ako je 100% postoje servisi koji skidaju i ciste dpf da bude skoro kao nov.

ugl ako se budes prdrzavao onoga na pocetku sto sam pisao ne bi trebalo biti problema (pod uslovom da nije zacepljen od ranije i da ima aditiva (trebao bi javiti kada nestane))
 
Na vrh