Neobavezni razgovori 💬

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Ja ipak mislim da ne otpada, zagorci su strenirani...to ovi ostali popadaju od alkohola 🤣
:) Možda imaš i praf, jer tu se draplje vino (gemišti), rjeđe pivo, ni zemlja neće vodu piti, a kažu da jedino rakija pali dušu i jetru i da se od nje umire. A ko krene zeštu trusiti na velko taj se odjavil prije smrti.
 

Milosh

Test
Može mi neko objasniti kako download ovaj(i druge) klipove sa ovog foruma?
Evo odgovoriću ti ovdje, mislim da je bolje mjesto.

Odgovor i nije baš jednostavan, zavisi sa kojeg sajta je video.

Na mojim slikama možeš vidjeti kako sam ova dva videa sa streamable.com uspio skinuti jednostavnim korištenjem Developer Tools-a, tj. opcijom Inspect Element. Desni klik na stranicu i onda klikneš na Inspect Element. To je komplikovano za korištenje ali najlakše ti je da klikneš na Network tab, klikneš na simbol da obriše dotada zapisani promet (označio sam ti taj simbol pink krugom na prvoj slici) i onda ponovo pustiš video i gledaš šta ti prikazuje. Kao što vidiš na te dvije slike, ako vidiš bilo šta što ima ekstenziju video fajla (npr .mp4) onda pokušaš desni klik na to i ili Save As ili Open in New tab, pa onda Save As..

Ako pak vidiš puno malih fajlova koji obično imaju ekstenziju .xhr i imaju po par stotina kB, ili max 2 MB, onda ništa od toga. To ti je DASH streaming protokol koji video rasparča na milion malih djelića koje ti ne možeš iskoristiti. Vidiš na mojoj trećoj slici takav primjer, sa tim video sa Youtube-a.

Ako neki sajt koristi takav streaming protokol, naravno opet postoje načini kako se može skinuti. Ako to radiš na PC-u možeš koristiti Download Helper ekstenziju za Chrome, FF i Operu, a ako to radiš na Android uređaju možeš koristiti One Download Manager aplikaciju (jako moćna za skidanje svega i svačega), ili možda čak Snaptube aplikaciju. Ja sam preko DH ekstenzije skidao npr. Skillshare kurseve, Udemy kurseve, Channel4 razne epizode, svašta.

1.png

2.png

3.png
 
Na vrh