Moj VTS :)

Cutac

Prèkaroš
Shvatim kako ovo đubre ide tek kad se vozim u nekom sportskom autu i skužim da na punom gasu ne ide.
Sad sam iz Mazde izašao, kao da sam u Pandi bio ****te.

Mislim sve pet, ide Mazda, još ima najjači 1.8, ali nije bilo onog "a u ****c" kad VTS pomakne bregastu.
Post je automatski spojen:

E i Miata ima Manzo ispuh gore i prije mi je bila fora, glasna, duboka. Nakon VTS-a sa Lastovčićem, kao da sam c4 slušao.

**** te pas kako ja volim ovaj auto!
 

Ruske

Active member
a sta bi tek bilo da vozis normalan auto (citaj: turbo)

a kako je uspio sjebati nivelaciju, neznam, a i znam da do tad nije nikad stekala, a tocno od tog dana je redovno drkala, u razmaku od par dana se pojavljivalo...njegov odgovor je bio: NEZNAM, i skoro pa poklopio slusalicu (na silu prekidao razgovor)
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Baš... ne kužim tu današnju opsesiju da povlači iz podruma. Jest da sam bio pretežito na dizelima zadnjih godina, osobno mi nema ljepše od špananja atmosferca... od 4000 pa čim dalje :)

Pretpostavljam da se Ruske jedva čekaš prebaciti na struju. Ti povlače od 0.
 
Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Mislim fora je kad ima šus iz niskih, pogotovo kad turbo nadruka tlak pa te naglo zalijepi, ali meni osobno dopizde ostale mane turba na malom motoru.
Ja sam vozio 2.0 TSI sa 390 konja i kad nadruka tlak, on ide ko blesav, ali dok nadruka... Plus onaj odvratni zvuk ispuha u kojem se nalazi turbina.
Ukusi se razlikuju, meni osobno su turbaci bas odbojni. Forced induction sa direktnim prijenosom (ala supercharger) je ekstra, ali ovo...

Sve pet kad se radi o obiteljskom ili poslovnom autu, ali za vikend samo atmosferac(iako bih ja velikog benzinca(prihvatio bih i potrosnju) i za daily).
Plus sto danas svi guraju neke ogromne cifre snage. Di ces ti na javnoj prometnici koristiti vise od 150 konja, pa i za ganjanje? Ja VTS-a ne mogu provuci kroz brzine da ne idem 140. Svaki put kad mi se ganja da idem na Pag ili sta...
Fiesta ST 2.0 i dosta. Ok, konji su za preticanje i tisinu na autocesti, to stoji.
 

Ruske

Active member
iskreno poceo sam razmisljati u hibridima...ali prvenstveno jedva cekam si kupiti normalan auto koji trosi 5 litara...
Post je automatski spojen:

a kad smo kod tsi, tfsi isti k, neznam kakvog si vozio, ali najvj nesto nije valjalo...meni cupra povlaci sa 2000, pa cak i ispod, a ako si na tom tsiu trebao cekati 2500 ili neznam koliko da pocne drukat, onda je bio neispravan
 

Ruske

Active member
da i? moze bit i sveti petar gore, ako je neispravan je neispravan...imao 200 ili 500ks...a po tome sta citam, ako ima toliku turbo rupu, onda definitivno nesto ne valja s njim, ne kazem da trokira ili neznam sta, mozda se covjek vozi i dobro mu je i ne zna da se ne bi tako trebao auto ponasati...
 

Cutac

Prèkaroš
Ima turbo rupu jer se radi o 2.0 motoru, a očekuje se 350+ konja iz njega. Jedini koji tu ne bi imao turbo rupu je neki koji ne bi tehnički prošao jer bi zapalio sondu :D
 

Cutac

Prèkaroš
Ne znam, nisam ni ja vozio :D :D
Post je automatski spojen:

Budući da neko vrijeme nisam objavljivao ništa, evo par stvarčica :) Moram ta 94 posta preostala skupiti :D

1598032736369.png

Ovako je izgledalo kućište klapne gasa danas
1598032767785.png

A ovako nakon čišćenja
1598032786057.png

Naravno, auto ide isto, ali puuuno finije kreće sa mjesta(lagani start) i više ne trza kod jako malo gasa(tipa održavaš brzinu(60 na sat, četvrta) sa jedva stisnutim gasom, pustiš i on cukne). Grana je također čista kao suza, što se i vidi :)

Zaklamao sam komad izolacije koji se iskrivio i sada sve izgleda poprilično bolje(nisam ni znao koliko je ružno izgledalo sa "srušenom" izolacijom.
1598032904398.png

Ovako je izgledalo prije:
1598032969625.png
 
Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Sad smišljam šta sljedeće da radim :D

Htio bih žute maglenke, ali ne mogu naći žute žarulje nigdje, a da farbam maglenke, ne izgleda mi nešto prekrasno.
I trebam bočni žmigavac, ulazi voda u trenutni, ali svugdje drže samo redizajn(kakav je na C4 II) koji mi ne paše.

Ovako bi izgledao sa žutim maglenkama
1598044908745.png

A ovako bez perača šajbe! Moram nabaviti nove i prefarbati ih, možda upali. I moram vidjeti hoću li farbati kistom "VTS" značku ili ću uzeti dvije nove.
1598044968992.png
 
Na vrh