CitroŽderonje

ExOduS442xb

Racing
Pošto većina foruma ima ovakve teme ne vidim razloga zašto bi mi bili iznimka jer mi se cini da na ovom forumu ima pravih žderonja? Uzevši u obzir da nas ima od Vardara do Triglava i Ðerdapa do Jadrana pa da vidimo neke dobre recepte i kaj se klopa kod vas:p

Evo ja cu počet prvim postom sa ljutim slavonskim kobasicama i ladnim' pivom, jer poslije joginga treba nadomjestiti izgubljene kalorije jel?:D
Ajmo žderonje, nemojte se sramiti, znam da Vas ima:grin:
 

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Zanimljiva tema. Nemojte da ostane samo na rudarskim parolama. :D

Moj doprinos za konkretizaciju rasprave u vidu recepta za veprovinu ispod peke ;)

Sastojci: meso mladog vepra, krumpir, paprika, rajčica, mrkva, luk, vegeta, sol, ulje, papar, ružmarin, list lovora .

Meso vepra posolimo, natrljamo vegetom, posipamo ružmarinom i pustimo da odstoji nekoliko sati, a po mogućnosti i duže (preko noći u hladnjaku).

Krumpir očistimo, raspolovimo, posolimo, začinimo svježom paprikom, rajčicom, mrkvom isječenom na kolutiće i lukom, te dodamo nekoliko listova lovora.

U peku stavimo tako pripremljeni krumpir, a na krumpir meso. Zalijemo s malo vode i dodamo malo ulja, a zatim peku poklopimo. Ako imate onu peku koja ide u pećnicu, tada pećnicu dobro zagrijte prije nego stavljate peku unutra.

Ako pečete na pravoj, vatru treba naložiti i pustiti da se razgori, a potom razgrnuti žar. Stavimo pripremljenu peku, na poklopac nagrnemo žar i pustimo da se peče oko 40 minuta.

Zatim otvorimo, meso okrenemo, ponovo poklopimo, namaknemo žar i ostavimo da se peče još oko 30-40 minuta. Servira se sa krumpirima ili po želji gosta s lovačkim njokima.

Prije:



Poslje:

 

deda

New member
Zagorski recept za hobotnicu?
Uzmeš hobotnicu od 3,4 kg,i isto tolko krompira.Sve to zajedno metneš da se kuha v loncu.Za to vrijeme metneš odojka na ražanj i polako vrtiš.Kada je odojak fino reš pećen,skineš ga s vatrice,a kuhanu hobotnicu s krumpirom hitiš mačkima i pesima,da te ne zajebavaju dok tamaniš odojka.
 

Zmix

New member
Zagorski recept za hobotnicu?
Uzmeš hobotnicu od 3,4 kg,i isto tolko krompira.Sve to zajedno metneš da se kuha v loncu.Za to vrijeme metneš odojka na ražanj i polako vrtiš.Kada je odojak fino reš pećen,skineš ga s vatrice,a kuhanu hobotnicu s krumpirom hitiš mačkima i pesima,da te ne zajebavaju dok tamaniš odojka.
:grin: :grin: :grin:
 

liberty

Well-known member
Zagorski recept za hobotnicu?
Uzmeš hobotnicu od 3,4 kg,i isto tolko krompira.Sve to zajedno metneš da se kuha v loncu.Za to vrijeme metneš odojka na ražanj i polako vrtiš.Kada je odojak fino reš pećen,skineš ga s vatrice,a kuhanu hobotnicu s krumpirom hitiš mačkima i pesima,da te ne zajebavaju dok tamaniš odojka.
:grin: same with me:angel:
 

jura

New member
Ova zagorska hobotnica je vrlo slična medaljonima od soje koje moja stara priprema, sve to lijepo izgleda, čak i miriše fino al na kraju cucek sve pojede. I nije to kraj priče, naime, stara te popečke dela svakih 15 dana. Jbg, dobri su za liniju i probavu. A i dlaka se nekako bolje sjaji.
 

zoran37

New member
Zagorski recept za hobotnicu?
Uzmeš hobotnicu od 3,4 kg,i isto tolko krompira.Sve to zajedno metneš da se kuha v loncu.Za to vrijeme metneš odojka na ražanj i polako vrtiš.Kada je odojak fino reš pećen,skineš ga s vatrice,a kuhanu hobotnicu s krumpirom hitiš mačkima i pesima,da te ne zajebavaju dok tamaniš odojka.
E to je recept, svaka ti dala.
 

ExOduS442xb

Racing
Juha, Sarma, Krompir, Salata, Svinčetina i cijeli dan čilanja i odmaranja :D
Sliko bi ja to vama svima ali ostalo je tek ponešto a vjerujem da ste se vi dobro svi naklopali :D
 

Mina

New member
evo malo posle kuvanja da vam preporucim nesto... :D



grilovano povrce, piletina i pileca dzigerica na rostilju... :D

:whistling:
 

sasa45

New member
Što bi reko Djole Balašević:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=PgBN8_1t_Qc"]http://www.youtube.com/watch?v=PgBN8_1t_Qc[/ame]
 
Na vrh